Kyrksysters blogghistoria

När Aftonbladet startade sin bloggtjänst 2005 var jag nr 312 i blogglistan. Jag var med från början och lärde snabbt känna många roliga personer. Men bloggvärlden är en hård och skoningslös värld ibland, så 2006 raderade jag min ursprungliga blogg efter en tid av svåra påhopp.

Men jag var snart tillbaka, vem kan avhålla sig när man väl börjat blogga? Samtidigt hade jag startat en blogg på Blogger, mest för att kunna kommentera i andra blogger-bloggar. Den ligger kvar, men jag uppdaterar den inte för tillfället.

2007 utsattes jag grovt på min arbetsplats och blev sjukskriven under en lång tid. När jag kom tillbaka användes min blogg som ”bevis” för att jag var den skyldiga. Jag anklagades för förtal, för att ha utlämnat arbetskamrater, för att ha skadat församlingens förtroende hos socialförvaltningen. Man fabricerade saker, ljög friskt och fick biskop och domkapitel på sin sida.

Jag drevs till att säga upp mig, jag dömdes av domkapitlet. Men Svenska kyrkans överklagandenämnd friade mig på alla punkter och gav domkapitlet en skrapa. Min tjänst fick jag dock inte tillbaka, mitt sociala liv var raserat och min hälsa illa åtgången.

Men en präst i en helt annan del av landet hade läst om mig. Han var själv i en stor sorg, men mitt i denna tog han kontakt med mig. Genom honom kom jag på fötter igen, fick en ny chans, referenser och idag har jag en tjänst igen. Men tvingas veckopendla mycket långt.

30 juni 2011 stängde Aftonbladet sin blogg. Det mesta lyckades jag exportera till kyrksyster.wordpress.com. Men av någon anledning ville inte den bloggen ta emot alla mina inlägg. De som blev över skapade jag en ny blogg för.

Så i denna blogg hittar ni för tillfället bara gamla inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s