Så fort blir en fråga "dagen efter"!

Två dar eller något sådant har opinionen varit stark för att göra upp med sexövergreppen i den kyrkliga världen. Men idag överskuggas det totalt av andra nyheter.

Aftonbladet som säger sig ha gjort krafttag har inget i sin webblöpsedel. Helle Kleins debattartikel hade jag inte fått läsa om inte Seglora smedja hade haft länk till den.

Återstår att se om Ärkebiskopen kommer att göra skillnad eller om det blir något kosmetiskt och sen fortsätter det som vanligt?!

Det här inlägget postades i kyrklig debatt, monarkin. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Så fort blir en fråga "dagen efter"!

 1. nya tant lila skriver:

  Tänkte just i morse, att jaha, nu har det stormat en del, så lägger sig stormen, och man återgår till ordningen och allt blir som innan.Personligen, har jag kanske minst av allt tilltro till att det händer något med den kyrkans högsta ledning som sitter nu. Och hur är det ute i församlingarna och i domkapitlen? Vem vill rubba rådande hierarkier. Jag tror att man lugnt väntar på att stormen ska blåsa över och allt ska bli som vanligt igen. Och så försvinner fler och fler ur kyrkan för svenskar är rätt så rejält folk när det kommer till kritan.Tyvärr så arbetar media snuttifierat idag. Detta gäller inte bara kvällstidningar utan också lokalpressen. Det gär ingen uppföljning av ”skandalerna” och då kan det lätt rinna ut i sanden.

 2. Kao skriver:

  Han kan ju börja med att lämna ALLA såna här ärenden direkkt till polisen. Inte tafsa på det själv! Kyrkan ska inte tro de kan stå över lagen och göra som de vill. Det är på det viset de får Onda Ögat på sej.Om de låter civilsamhället sköta saken och inte mörkar något utan lägger alla korten på bordet, så kommer även de typer med ljusskygga tankebanor hålla gylfen stängd i större utsträckning och den som har alla hästar hemma kommer tänka till två gånger innan han (hon?) kläcker ur sej dumheter och åsikter som hör forntiden till.Då får vi en kyrka som kan jobba bättre och som kan växa, då folk återfår förtroendet för den. Detta måste den här lilla klicken i toppen begripa. Kao

  • kyrksyster skriver:

   Den juridiska sidan är en. Men sen finns det som handlar om att bryta sina löften. Där kan bara kyrkan själv döma. Därför sitter det även jurister i domkapitlet. Men det har ju visat sig att det inte är någon garanti. Jurister har ju medverkat i att stoppa undan vad präster gjort och ge sig på offer istället.

 3. http://adamoeva.wordpress.com/ skriver:

  Dags att släppa lös alla hämningar och tristess i kväll!Kom in till oss och ha lite kul.Vi sitter samtidigt i kväll och pratar om allt mellan himmel och jord med dom bloggare som vill vara med och få uppriktiga svar från Eva och mig.Välkommen du med/Adam

 4. http://adamoeva.wordpress.com/ skriver:

  Nyheter är alltid färskvara oavsett dess vikt, allvar eller värde.En tidning söker läsare och bryr sig inte om allvarliga saker om det är för få som läser.Du har en fin sida som tar upp sådana här ämnen som måste upp till debatt och jag tycker att alla ni som orkar ta debatten och hålla den vid liv ska ha en ros för ert arbete.Jag själv har varit djupt involverad i frikyrkan, det är inte många som vet om.Bra skrivet kyrksyster/Adamhttp://adamoeva.wordpress.com

 5. Arrami skriver:

  …men det är ju så man upprätthåller ”Status quo”, ingenting förändras, det blåser lite sen blir det stiltje. Vår s.k. ”demokrati” bygger på att orättvisorna luftas lite då och då, så att folket får uttrycka sitt ogillande…sen blir det tyst fram till nästa ”storm”, men i grunden får ingenting förändras.;-)Det tar tio år (minst) av konstant storm för att en verklig förändring skall ske…så håll liv i stormen!

  • kyrksyster skriver:

   Jag har försett AB med material, men de verkar inte vara intresserade…Men stormen kring kungen fortgår, den har vi nog inte sett slutet av.

 6. Kao skriver:

  Nyheter kommer och går. De slås upp jättestort och man går hårt på. Sen är det helt bortblåst efter några dagar. Så är det med allting, för det ska in nytt och löpet ska visa askmoln och annat, trots att det inte alls är så allvarligt. FRågor som kyrkan hamnar snabbt i bakvattnet, men allt folk ser och hör hamnar däremot i bakhuvudet!Man matar folk med ångest och skadeglädje ,men aldrig tillräckligt länge för att någon hinner reflektera ordentligt.Kao

  • kyrksyster skriver:

   Jo, jag vet. Jag har ju ett förflutet i media. Men då fanns det ändå ibland utrymme för grävande journalistik, uppföljningar och att återvända till frågor.

 7. Kao skriver:

  Klart AB inte är intresserade av din sanning, det du kan och vet. De är färdiga med det där nu och stormar vidare mot nästa sensation med dollartecken i ögonen. Det går ej lita på media längre. Nu mindre än nånsin.Sen Schibstedt tog över aktiemajorioteten är det bara ledarsidorna som går att läsa.Och vi bloggare försvinner för att jättestora spelsajter ska få plats på de servrar vi nu använder. AB inväntar just nu besked från en rättegång för att få den reklamen, värd ½ miljard / år. Tv3&5 har den redan och tidningarna har ifrågasatt varför inte de själva skulle få ha reklamen.Så offrar man alla sina bloggare så UNBET och andra får plats.Kao

 8. Civilisten skriver:

  Blr fly förbaskad när hör talas om de här spelsighterna. Räcker det inte med TV-reklamen? Ska det nu vara i tidningarna också? Tror nog att folk utmärkt väl karar av att bli spelberoende utan att man gör reklam för skiten!

  • kyrksyster skriver:

   Spelen ger illussionen om att lyckan kan vändas. istället för att göra något åt sin situation – för man vet inte vad man ska göra – så spelar man och hoppas på vinsten som ska förändra allt. Spel håller folket lugnt!

 9. civilisten skriver:

  Bröd och skådespel! Mest det senare – kändisreportage, reportage om kungligheter och andra fabulöst rika människor. Då känner populasen att de har ett liv och kan identifierar sig med dessa människor. Fy tusan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s