"Det är väl ändå skillnad?"

Hittade mitt inlägg om hur någon jag älskade och respekterade ändå kunde vara blind. För det är ju så vi ofta är. Våra egna handlingar, ord och beteenden har vi förklaringar och ursäkter för. Men andra… det är väl skillnad?!

Med anledning av mitt förra inlägg och kommentarerna.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till "Det är väl ändå skillnad?"

  1. M M skriver:

    Beror kanske på åldern?

    • kyrksyster skriver:

      Nej, det tror jag inte. Även unga människor är blinda för sina egna handlingar. Jag tror att det är en kombination mellan att man måste rättfärdiga sina egna beslut och handlingar och att man måste göra andra annorlunda för att inte få för svår skuldkänsla och ångest.

  2. vally skriver:

    Man blir nog lite gaggig med åren ändå 😉

    • kyrksyster skriver:

      Det blir man kanske. Men i det här fallet så var kvinnan inte det mesta gaggig. Hon var min barndoms ljus. Ömsint, rättvis och kärleksfull. Hon hade kort stubin, dömde fort… men var aldrig långsint. Hon var människa. Med de olika sidor av personligheten en människa har.

  3. nya tant lila skriver:

    Bloggvärlden ger möjligheter att segla under falsk flagg, det vill säga att låtsas att man är någon man inte är, vilket jag, som du vet, Kyrksyster, har skrivit om på min blogg.När man insinuerar- jodå, det gör jag också- och delar ur kängor lite till höger och vänster, borde man i hederlighetens namn tala om vem man är, för dem som inte vet detta. Det blir lite konstigt annars och på vissa håll är den stilen helt förbjuden.Några verkar veta din rätta identitet härf.En rdb skriver ” Det känns underligt att du försöker diskutera dig ur detta med andra när det ändå är känt för hela bloggportalen (???) var och hur du agerat, som ett svin mer än en människa, diakon eller präst.Du sympatiserar med förövare, ett syndrom att diskutera för sig kanske.”Detta inlägg ser faktiskt inte alls bra ut, Kyrksyster. Vad är det du döljer under din anonymitet?Är rdb en kvinna? Då kan man ju tänka sig den vanliga ordningen med att män stöder män och kvinnor stöder -män!Bloggvärlden kan vara positiv men också mycket sjuk, då människor faktiskt kan bli en helt annan person i skydd av att man döljer sin verklga identitet. Det var detta jag försökte säga på min blogg, lite klumpigt illustrerat av att man lätt kan tro att någon som hela tiden verkar predika är präst. Därmed inte sagt att inte diakoner kan ha utmärkta predikningar.Fast inte tycker jag att alla ska predika i kyrkan, snart har vi nog kyrkopolitikerna också i predikstolen, vilket inte har med dig att göra. Och kanske inte ger den tolkning som kyrkan står för vad gäller evangelierna.L.Beselin

    • kyrksyster skriver:

      rdb återkommer ständigt under olika namn med anklagelser av diverse slag. Jag vet inte vem personen är utanför bloggvärlden.Det finns några andra bloggare som vet vem jag är. Antingen för att jag känt dem innan eller för att vi lärt känna varandra här.Vad det gäller att ge den tolkning av evangelierna som kyrkan står för så är det ingen garanti att personen är präst. Det har vi märkt sista tiden om inte annat.

  4. vally skriver:

    Skojar lite go’a du.Nu skall det bli bröllop med största ögongodis.Stackars gosse. Tidigt moderlös och avlad under speciella omständigheter.Lycka och harmoni åt de båda önskas av hela mitt hjärta.

    • kyrksyster skriver:

      Såg det sista av vigseln…Hade hoppats få se lite snygga klänningar, men det var inte några kameror på andra än brittiska kungafamiljen. Brudklänningen var i den stil alla väntat, men fantastisk! Vilket fall i kjolen… och den lilla skörten därbak var bara sååå… lite 1500-talsinspirerat…

  5. nya tant lila skriver:

    Kyrksyster! Varför tolererar du anonyma trakasserier av det slag som denne/denna rdb presterar på din egen blogg? Det hade inte jag gjort! För mig räcker det gott och väl att vara förföljd av en anonym -under olika signaturer -på ölandsprästens blogg.Annat är ju namnkänt, det jag skriver också. Då behöver man i vart fall inte se spöken överallt. Man vet vad saker står för. Det är hederligare.Ett gott råd: om du inte vet vem denna person är, moderera din blogg och plocka bort inläggen!Vad jag har förstått och trott är att du har tråkiga efarenheter av Sv.kyrkan som arbetsplats- du som jag- men när man läser sådant här undrar man ju vad som har hänt.Själv har jag tröttnat på att tassa och därför lagt ut både om pedofiler och annat. För sådana ska man väl inte behöva ha i verksamheter med ungdomar? När vet man att deras sex.lustar har ändrats eller upphört?Det finns så mycket skit som kan ligga bakom att man trakasseras. Inte bara att man lämnar en relation!Varför är du under signatur här, jag är nyfiken?’Lisbeth B.

    • kyrksyster skriver:

      Denna person far runt på åtskilliga bloggar… jag raderar när det blir för grovt… i övrigt försöker jag bemöta på ett vettigt sätt.Ja, jag for illa i en församling. Men det är nu flera år sedan. Men vis av erfarenhet har jag blivit mycket försiktig med min identitet.

  6. nya tant lila skriver:

    Nej, det är naturligtvis ingen garanti att präster predikar som de borde, men det är väl ändå, får vi hoppas större chans än om ex. en kyrkopolitiker gör det.

  7. HEMIMAMMA skriver:

    lämnar in en styrkehemikram. Pax vobiscum!

  8. P-A Rudberg skriver:

    I en katolsk tradition är det naturligt att endast präster får yttra sig i kyrkan och har en slags exklusiv rätt att förmedla Guds ord.Men i en luthersk tradition är det fullt naturligt och önskvärt att även personer som inte är prästvigda t ex predikar. Därför är jag glad att vi ser mer av ”lekmannapredikanter” i dialogprdikningar och liknande. Även om tjänstgörande präst har ett huvudansvar för vad som sägs.

    • kyrksyster skriver:

      Nja, det är nog inte helt ovanligt med andra än präster som predikar i katolska kyrkan. Deras diakoner som inte alls är teologer gör det och även kyrkliga handlingar. Nunnor förestår församlingar på sina håll…

  9. vally skriver:

    Vad är det egentligen med folk…tjat och tjafs och omtugg.;-)

  10. nya tant lila skriver:

    Önskvärt av vem. P-A? Jag blir alltid så fundersam när människor pratar i vi-form.Jag känner inga människor som vill ha lekamannamedverkan i predikstolar, inte i min generation och de yngre finns inte i kyrkan här i vart fall.Men jag räknar inte diakoner som lekmän.Det är för mycket trams i kyrkorna idag.Jippon.Skönt förresten att se den engelska prinsessan som en påklädd brud. Sådana finns ju knappast längre i våra kyrkor.

  11. P-A Rudberg skriver:

    nya tant lila, När jag skriver att ”vi” ser mer av lekmannamedverkan i bl a predikan så menar jag folk i allmänhet – totalt sett. Att du inte känner några som vill ha lekmannamedverkan i predikostolarna säger väldigt lite om faktiska förhållanden. Och det kanske signalerar att du kanske ska ta och besöka lite andra kyrkor av och till? Då kan du få uppleva levande gudstjänster med närvaro, glädje, eftertanke – och hög grad av lekmannamedverkan. I många församlingar finns gudstjänstgrupper som tar aktiv de i planering och genomförande av gudstjänster. Även i predikan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s