"Jag hör vad du säger"

Det är en sån där innereplik man lärt sig att man ska säga när någon protesterar och man inte vill gå till mötes.

Men att höra är inte detsamma som att lyssna. Men att lyssna behöver inte innebära att man måste gå till mötes. Men det kräver lite mer. Det blir svårare att avvisa om man lyssnat. Därför väljer många att avvisa först så slipper man lyssna.

Det kräver mod att lyssna på en annan människa utan att genast gå i försvar. Det kanske kräver ännu större mod att säga nej eller inte hålla med sedan man lyssnat?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till "Jag hör vad du säger"

 1. Anna skriver:

  Å tack för att du tog upp en mina ”hatrepliker” – jag HATAR den!!

 2. Anna skriver:

  En sån där till intet förpliktigande replik som ändå ska ge den som uttalar den en slags ”bra människapoäng”.Jag irriterar mig också på när människor säger ”Det där är din sanning och den kan ingen ta ifrån dig” när man hör att undertonen säger ”men du har helt fel för det är min sanning som är den rätta”.Om man nu ska irritera sig på saker.

  • kyrksyster skriver:

   ”Hon har rätt till sin berättelse” sa dk när dom friade den som tafsade på mig och dömde mig istället…

 3. imsy skriver:

  När någon säger så till mig svarar jag alltid: ”Jaha, vad sade jag då???!!!”. Oj så sura de blir då.

 4. Herr och/eller Fru S skriver:

  En mening som kommit till på någon utbildning för chefer, där chefen inte behöver ta ställning till något men samtidigt verkar förstående och lyssnade. Finns massor av saker som blir så löjligt när man vet varifrån personen ifråga har fått det ifrån.//Herr S

 5. Ister skriver:

  Jaja. Jag har läst vad du skriver.Och så svarar jag hej-kom-och-hjälp-mig i kommentaren.HATA!

 6. Maria skriver:

  Eller den här varianten: ”Prata på!”Jag höll på att skratta ihjäl mig när en på mitt jobb mötte mitt (onödiga?) babblande med ovanstående replik. Han är ganska humoristisk, så jag tog det inte personligt.För att vara allvarlig: jo, det är svårt att lyssna utan att börja mästra och ge en massa goda råd ingen har bett om. Jag brukar tänka: hur skulle jag vilja bli bemött om jag vore i nån liknande sinnesstämning. Det hjälper mig att bemöta den som berättar nåt för mig.

 7. Vally skriver:

  Hörde den just i Drottningoffret. Har suttit klistrad.

 8. Agnetha skriver:

  TUMME ! Det har du förbannat rätt i !!!!!BS Är nog en kuf, men jag har inget behov av att ”hälsa på” gravar eller sånt du nämner i din kommentar. Visa vördnad genom att stå vid brandresterna, nej knappast. Men å andra sidan blir jag inte exalterad av idoler, kändisar o dyl., har aldrig blivit det , dom vill väl vara ifred som alla andra, utom vid spridda tillfällen med press, tv, premiärer och sånt de valt själva. Antar jag iaf. Jag kan inte sörja folk jag inte känner, men jag kan tycka att det är väldigt tragiskt ändå. Jaa du man kan just undra vad dessa känsloyttringar står för ?????God fortsättning !Kram

 9. HEMIMAMMA skriver:

  Mycket kloka ord och jag övar på att vara modig =0)

 10. viba skriver:

  Jo, men är det inte bara attityder det handlar om? Jag vet att jag själv då och då vill uttrycka mig så mot någon som man inte vill käbbla med, men om jag själv vill diskutera med någon mera respektabel.. ja, du fattar.. Ha de’!

 11. mogi skriver:

  Att lyssna är jätteviktigt!! I skolan brukar jag ofta få påpekadetta för barnen… att de ska lyssna på varann.. inte bara höras själv.En del människor tar gärna plats, men är väldigt dåliga på att intaandras åsikter/tankar osv. Sedan behöver man ju inte alltid hålla medi det som sägs eller ens tycka det är intressant… MEN att visa respekt och artighetatt LYSSNA borde alla kunna göra..God fortsättning & kraaam från Mogi

  • kyrksyster skriver:

   Det kräver lite insikt innan man slutar att använda tiden andra pratar till att fundera på vad man själv ska säga…

 12. Nina*S skriver:

  Kay Pollacks version lyder: -Det ligger något i det du säger. Tycker mycket bättre om det för det talar om att jag inte bara hört, jag har lyssnat med.

 13. Miriam skriver:

  Jag hör vad du säger…….men det skiter jag i.Det är ungefär vad det betyder. Inte bara en klyscha, utan en fegisklyscha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s