Grodan Boll!

Jag växte upp med ”småbarnskvarten” i radio. Från 1959 hade vi TV där barnprogram sändes halv fem tisdag och fredag. Högtidsstunder för ett litet barn.

Grodan Boll och hans vänner dök ofta upp. Jag kan fortfarande höra rösterna. Men inte riktigt minnas intrigerna i episoderna. Kanske de inte var så viktiga för ett barn. Det var kanske grodan med sitt sinne och Plåtnicklas med sin praktiska ådra som gjorde intryck.

Tomas Funck har avlidit 91 år gammal.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Grodan Boll!

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Ja tänk så sentimental man blir om barnprogrammen…Jag blev bestört när Martin Ljung dog härförleden.Hemikram

 2. Wassen skriver:

  Duktigt av dej att kunna blogga så sent och ändå vara vaken och kommentera redan kl 7,58Jag trodde att jag skulle vara först att kommentera hos dej och så blir jag bara trea. 😉

 3. Wassen skriver:

  Samma här med sovandet. men sedan jag var vaken i ottan och så småningom servade ”min kära” med te och smörgås på säng så somnade jag om. Vaknade 11.30 och fick något skamsen smyga mej upp och morna mej i badrummet och krypa i kläderna innan nån granne kom på besök. ;-)Att det känns lite skamligt att sova på morgonen efter solens uppgång kanske beror på någon kvarlevande rest från ”min” skolas psalmversinlärande och Luthers läror, samt gamla testamentets ord från Gud fader när han drev Adam och Eva ut ur paradiset med orden; I ditt anletes svett ska du förtjäna ditt bröd och med smärta ska du föda dina barn.Sedan kanske Reinfeldts åsikter om vem som borde jobba oavsett hur det står till med krafterna också gör sitt till med skamkänslorna.

  • kyrksyster skriver:

   Jag vet inte hur vi fått i oss att vara så där idoga, men inte kommer det från Luther i alla fall. Han var mestadels en glad prick som gärna tog ett glas och pratade rövarhistorier. Calvin var nog mer åt lägga krav…Vi har ju så mycket vi tror vi måste…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s