Ännu ett domkapitelsärende…

En Stockholmspräst har anmälts till Domkapitlet för att under en resa till Taizé i Frankrike burit en t-shirt med texten ”Fäbodjäntan – äkta svensk hårdporr”.

En annan svensk hade sett det och anmält honom. Det återstår att se hur detta Domkapitel resonerar. Godtycket är alltid stort. (Jag skrev tidigare om det här.)

Naturligtvis är det olämpligt av en präst att bära en sådan text. Det blir inte bättre av att han var i tjänst och hade ansvar för en grupp ungdomar. Han visar omdömeslöshet helt enkelt. Det är väl nästan det som är mer oroväckande än tröjan själv.

Men sen kan man ju undra om den anmälande person först försökt tala med prästen eller ej. Det är ju så mycket enklare att anmäla saken… och då blir den riksbekant… än att försöka tala personen ifråga till rätta i all stillhet.

Det här inlägget postades i kyrklig debatt. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Ännu ett domkapitelsärende…

 1. MariaMagda skriver:

  Åh herrejä-lar sicken humor den prästen har. kanske du ska ta en analys av hans tröja i ett vidare perspektiv?

 2. imsy skriver:

  Lämpligast hade ju varit att tvinga av honom tröjan omedelbart och på plats.

  • kyrksyster skriver:

   Ja, allt dumt behöver inte komma till domkapitlet och tidningarna. Men det ligger i tiden att springa till storebror och skvallra och så ska alla bli indignerade och stackarn som gjort bort sig ska skämmas offentligt. Man kan faktiskt ta sig besväret att själv tala med vederbörande.

 3. Maria skriver:

  Haha…..kan inte låta bli att fnissa åt kommentaren här ovan. Först brotta ner prästen och sen slita kläderna av honom, det hade vart kul!Tröjproblemet påminner mig om min (väldigt skötsamme och lugne bror) som i sin ungdom hade en tröja med texten: ”Don´t walk on the grass, smoke it!” och så en bild på en haschplanta.Vilket får mig att minnas ännu en grej. En kille från något Jamaika var i Luleå, och plötsligt får han syn på en haschplanta i en av kommunens rabatter (tror det var i stadsparken). Lokaltidningen tillkallas, och dagen efter var det en bild på killen, med rastaflätor och rastamössa förstås, bredvid plantan. Han får frågan: ”Hur vet du att detta är marijuana?” svaret blev: ”Man, I´m from Jamaika, and this is ganja….”

 4. Madonnan skriver:

  Undrar över syftet att anmäla hos den som gjorde det…?Ha en fin kväll!Kram

  • kyrksyster skriver:

   Det vet man väl aldrig. Men han blev väl upprörd, men vågade inte ta i saken utan skrev ett brev till domkapitlet istället. Ett sätt att frånhända sig ansvaret.

 5. Törnråza skriver:

  Det var fegt gjort av anmälaren.

 6. Inger skriver:

  Ja man undrar hur folk tänker ibland…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s