Personer att minnas…

Ibland, numera alltoftare, dyker människor som är borta sen många år upp i mina tankar. De kan bli mycket levande för mig trots att åren gått.

Idag är jag ledig, men ofta så får jag ändå ta mig tid till förberedelser. Skulle förbereda konfirmandlektioner, men tankarna far.

Tant L arbetade på pastorsexpeditionen under hela min uppväxt. Hon var lite äldre än mina föräldrar, parant och hade en god parfym. Hennes man var en legendarisk idrottsman. Men hans aktiva tid var över. De hade en sommarstuga med sjötomt dit vi ofta blev bjudna på sommaren. Efter en skada i ungdomen var hennes röst speciell, och jag kan plötsligt höra den. Jag kan känna parfymen. Och jag ser hennes lite pigmentfärgade ansikte med de glada bruna ögonen.

Många somrar hade jag feriejobb på pastorsexpeditionen. När mamma o pappa for på semester var det hon som höll ett öga på mig. Det var hon som engagerade sig i mina tonårsproblem, uppmuntrade mina studier och gladdes med mig när jag bildade familj.

Även sedan hon och pappa var pensionerade var umgänget flitigt. Hon blev först änka. När min far dog några år senare blev hon ett gott stöd för mamma. De började gå på saker tillsammans, gjorde några resor. Sista gången de talades vid bestämdes det att mamma skulle komma på kaffe veckan efter. Men när den dagen kom var tant L död. Det kom hastigt.

Jag följde med mamma på begravningen. Träffade hennes son för första gången på många år. Han är betydligt äldre än jag och fanns inte så mycket med sen, mer än i tant L:s rapporter om honom. Lite rörande att han också hade bra koll på mig…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Personer att minnas…

  1. Urban skriver:

    Sådana tankar kommer allt oftare som du säger, det är nog ett ålderstecken :)Nej men, eller ja. De kommer nog mer ju äldre man blir.Jag själv tänker mycket mer idag, på släkt och vänner man förlorat.Vilket man inte gjorde tidigare.Fint skrivet och tumme på det :)Trevlig helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s