Höstregnets välsignelser…

… öste över oss.

Hela helgen har regnet stått som spön i backen. Men vad gjorde det när man är på ett så välsignat konfirmandläger. Aldrig någonsin förr har jag varit mer fylld av energi efter ett läger än när det börjat. Men nu är jag det.

18 unga människor fyllda av vetgirighet. ”Ska vi inte lektion nu?” undrade dom när vi ledare drog över tiden på vår ledarsamling. Lite bus och trams efter släckning, men inget som störde dom som ville sova… 18 unga stämmor som med glädje sjöng lovsånger. Många av dom satt sista kvällen med ledarna och sjöng… I söndagens mässa deltog de alla med stort allvar. De var lugna, mogna och seriösa… och med stor andäktighet deltog de vid nattvardsbordet. Säkert för första gången för de flesta.

Sen städade de sina rum och fick med beröm godkänt av husmor på lägergården. Medan vi väntade på bussen bad de att få sjunga och lova Herren… en lovsång som fortsatte under hela hemresan.

 

Men mellan allt detta var de som ungdomar är mest. Äter eller kinkar med maten. Högljudda eller tysta som möss. Men i lekarna släppte alla loss… konfirmander som ledare.

När jag på bussen delade ut en påminnelselapp om nästa träff… fick jag ”å, vad härligt det ska bli” som reaktion!

Det är inte ute med kyrkan! Det kommer en ny generation!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Höstregnets välsignelser…

 1. Maria skriver:

  Vet du, jag tror inte det där är så ovanligt. Det brukar låta så där om den personal som jobbar med konfirmander i vår församling.

 2. Annica skriver:

  Men så kul det låter…..ena bonussonen konfirmerade sig nu i vår och han tyckte det var så roligt så nu ska han hjälpa till med konfirmationen av nästa grupp som börjar nu…..jätteroligt!

 3. Sara skriver:

  Jag trodde mitt liv skulle bli bra i dag.Jag bröt med den här mannen för ett tag sedan.Så inledde jag en ny relation.Som inte funka.Sen i dag ville mitt ex ses prata.Jag tänkte oki då.Men så börja vi hångla sen var det halvt samlag.Han avbröt börja slå mig hårt med kuddarna i sängen.Tala om för mig vilken billig fitta jag var.Han ville promt vetat hur jag min nye haft sex.Han drog mig i håret forsatte sin konstiga psykiska utbrott.Tänker på dig livet är inte lätt för dig heller.Ha en trevlig afton

 4. Hej ett litet grönt inredningstips till dig;)iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar och möbler man inte behöver istället för att slänga de, på så sätt sparar man pengar men samt hjälper mijön genom att du låter prylen återanvändas!Är du en student eller någon annan som behöver möbler och prylar till inredningen av hemmet? hitta det mesta gratis på sajten…Just nu finns det 1000-tals prylar som skänks bort allt ifrån gardiner till soffor, bokhyllor och bilar.Tipsa gärna dina läsare om sajen:)

  • kyrksyster skriver:

   Hmmm… reklam i kommentarsfältet… det gillar jag egentligen inte… men det får väl stå kvar för den här gången.

 5. Sara skriver:

  Kan du.Ge mig några goda rå? Mvh Sara

  • kyrksyster skriver:

   Det är alltid vanskligt att ge råd… det kan bli så fel. Men du bör definitivt inte träffa den här mannen fler gånger. Han verkar inte vara vad du behöver.Sen kanske du behöver någon att prata med, någon som kan stötta dig att se ditt värde. För så här ska män inte behnadla dig!

 6. Pärs bilder skriver:

  Du ligger på 2:a plats…och är helt säker på att du har rätt….Det är inte ute med kyrkan.

 7. Britta skriver:

  Fint inlägg! Glädjen kändes verkligen – även för mig som bara läste…

 8. Marie Breskic skriver:

  Sara, jag ville inget säga före kyrksyster. Hon är äldre och klokare än jag, men jag ser att vi tänkte likadant. Den killen ska du inte vara tillsammans med längre. Och det skulle vara bra för dig att hitta någon stadig person som du kan tala med och reda ut vad du vill och liksom hitta dig själv och ditt eget värde. Det finns ju proffs av olika slag! Och under en period kanske du ska avstå från att ge dig in i kärleksrelationer och istället bara vara du, göra sådant du gillar för att du gillar det? Jag fick ont i hjärtat av att läsa vad som hände dig. Det är inte okej på något som helst vis!

 9. M skriver:

  Kan det verkligen vara så fantastiskt! Att det kommer en ny generation som tar över.

  • kyrksyster skriver:

   Om de räddar Svenska kyrkan vet jag inte. Men kristen tro kommer att finnas kvar. Det fanns forskningsrapporter på 60-talet som sa att år 2000 skulle ingen kristen tro finnas i Sverige om sekulariseringen fortsatte i samma takt. Det gjorde den inte. 70-talets karismatiska väckelse t ex kom emellan.Det kommer alltid något emellan, tills Jesus kommer åter i härlighet.

 10. Doktorinnan skriver:

  Här i Puskallavik har pastor Fromler inlett samarbete med Humanisterna kring konfirmationen. Det verkar vara ett fruktbart samarbete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s