Nu gäller det att hålla i sig…

… och inte dras med i ett nytt drev. Nu mot andra än flickorna.

Mogis skriver väldigt bra om hur det kanske verkligen är att leva mitt i en sådan här historia. I efterhand är det alltid enkelt att tala om hur andra skulle gjort. Men när man står där mitt i händelserna är det inte lika enkelt.

Det är inget försvar för att bete sig fegt och enfaldigt. Det är inte ok att svika den som är mest utsatt. Men det är så de flesta gör. Det blir en aning patetiskt när bloggvärlden sätter sig på höga hästar och påstår att ”så skulle jag aldrig gjort”. Trams!

Och det är osmakligt när hot och hat vräks ut inte bara mot pojken utan hela byn i en omfattning som nästan får de skriverier som drabbade ”Linnea” att blekna!

Sans och vett! Och fall inte ner på samma låga nivå där det drev som Linnea utsattes för finns. Det bara bevisar att ni är kapabla att göra precis det vissa i Bjärsta gjorde!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nu gäller det att hålla i sig…

 1. mogi skriver:

  Precis, det blir lätt ett dra alla över en kam-drev… utan sans och vett..Det finns egentligen bara förlorare i ett fall som detta..Kraaam från Mogi

 2. Kettu. skriver:

  Fan vad du spamm ylar nu när du tror att det är läge för det. Attans.

 3. Werner skriver:

  Några år efter andra världskriget besökte jag koncentrationslägret i Dachau och chockades av vad tyskarna hade gjort med judarna. Skulle aldrig kunna ha hänt i Sverige. 10 år senare var jag där igen men hade läst om hur hela processen med judeutrotningen byggts upp och som också visades i det nu uppbyggda museét. Det fick att fundera på om det inte skulle kunna ha hänt i Sverige, om jag verkligen hade haft mod att stå emot. Eller skulle jag fegt ha tigit? Kanske rent av bidragit?Om jag bott i Bjästa hade jag kämpat för flickornas rätt? Hade du orkat, vågat?

  • kyrksyster skriver:

   Man vet aldrig i förväg hur man kommer att agera. De flesta av oss vågar inte gå emot strömmen. Det är enklast att vara politiskt korrekt och tycka som andra. De flesta i den här historien hade ingen annan information än att killen skulle blivit falskt anklagad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s