Många känslor ikväll..

Dels så har jag många motstridiga känslor inför Bjästa-historien. Det väcker mycket inom mig och studsar mot vad jag själv varit med om. De av er som känner mig och följt min blogg vet vad jag utsatts för. Men på grund av det spioneri som förs emot mig vill jag inte tala klartext.

Dels så är det idag 79 år sedan min biologiska mormor dog i barnsäng 27 år gammal.

Den kvinna som jag alltid kallat mormor var min morfars andra hustru. Hon blev styvmor till sex barn och fick själv tre. Det var inget enkelt liv. Hon gjorde sitt bästa, men det räckte inte alltid.

Men för barnbarnen hade hon alltid tid och hjärta. Det var ingen skillnad på hennes biologiska barnbarn och oss andra.

Det är nu mer än 25 år sedan hon dog. Morfar överlevde henne med många år. Han dog för sexton år sedan, en månad innan han skulle fylla hundra. Klar in i det sista och en död knall och fall, han levde verkligen tills han dog. Mormor börjar bli diffus i kanterna för mig, men morfar kan jag fortfarande både höra och se.

Mina svärföräldrar gick också bort strax innan morfar. De finns i minnet, men är inte helt lätta att framkalla med kropp och röst.

Min far dog för 14 år sedan efter att i ett år plågats av en hjärntumör. Honom kan jag både se och höra. Jag kan fortfarande känna hans lukt. Mamma dog också i cancer sju år senare. Hennes sjukdom fick ett snabbt förlopp. Hon är mycket tydlig för mig. Kan ibland känna hur hon skulle reagerat på sådant som händer nu.

Det är märkligt att våra döda lever vidare för oss.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Många känslor ikväll..

 1. Kettu. skriver:

 2. imsy skriver:

  Jag reagerar också på Bjästa-historien genom att minnen dras upp till ytan. Det har blivit lite för många ”Bjästa-situationer” för mig genom årens lopp. Håhå jaja…”Så länge minnet lever så finns han/hon kvar” har jag hört många gånger. Så är det.

 3. Agnetha skriver:

  Jag känner min mors närvaro så tydligt av och till, att pappa håller sin trygga hand över oss är jag säker på. De finns med mig hela tiden. Bjästa historien är något jag missat, får läsa på där känner jag.Ha det så gott, kära kyrksyster !Kram

 4. Agnetha skriver:

  Nu är jag med , det handlar om killen som våldtog en tjej och liksom hyllades av prästen och samhället. Så sjukt !Man märker tydligt vad lite en tjejs/kvinnas liv är värd, man kan håna henne, anklaga henne fast det är någon annans fel, våldta henne både fysiskt och psykiskt och ändå hyllas.Vilken sjuk värld ! Vilka sjuka värderingar ! man skulle kunna tro vi lever på medeltiden, för samhället verkar ur ett kvinnoperspektiv inte blivit ett dugg modernare eller mer etiskt/moraliskt.Kram

 5. tant lila skriver:

  min mormor dog, 92 år gammal 1963. Jag kan ännu se ådringen på hennes händer framför mig.

 6. Kao skriver:

  Min pappa och jag bråkade väldigt mycket. Vi var väl för lika…..Men ändå är det honom jag förnimmer mest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s