O, du härliga sköna sommar… för alla?

Sommaren är en härlig tid, men inte för alla. Det är härligt med semester och ledighet, resor och umgänge. Det är en tid för gemenskap för alla utom för de isolerade.

För den som inte har arbete, för den som är handikappad, gammal, fattig… är sommaren en svår tid. Precis som helgerna ofta är. Men de är två dar, sommaren är flera månader.

Under sommaren tar hemtjänstpersonalen semester och ersätts av skolelever. Och i besparingstider drar man ner på vikarierna så besöken blir färre. Distriktsköterskorna går in för varandra och måste prioritera besöken. På Vårdcentralen tar man bara emot de mest akuta fallen, har du ”bara” ont eller är deprimerad får du vänta. Och den personal du vant dig vid som trygghet har semester eller hinner inte med dig.

Diakonen och prästen tar också semester, och även kyrkan måste spara och har numera inga vikarier annat än för gudstjänster och förrättningar. Hembesök finns det inte mycket tid för under sommaren.

Olika aktiviteter och samlingsplatser har sommaruppehåll, träffpunkter är stängda. Inga åtgärder beslutas under sommaren och inga förmåner kan beviljas eftersom inga nämnder sammanträder.

Samhället står stilla, lata dagar och sköna kvällspromenader. Eller bara förtvivlad väntan i ensamhet.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till O, du härliga sköna sommar… för alla?

 1. himlen är trasig skriver:

  Sommaren är heller inte kul för de som ska vara tillsammans, om det regnar hela dagarna och det inte får fly till jobbet..

 2. Agnetha skriver:

  Va, är detta sommar ??? Imorron drar vi tills stugan i Skåne och hoppas på bättre väder där.Detta vädret gör ju så man blir deppad, var är min sol ???BS Tackar så hjärtligt , gullesyster !Kramar

 3. Anna skriver:

  Du har rätt. Jag själv är arbetslös och lider lite av att jag därmed inte har rätt att vara ”ledig”. Jag förväntas ju sitta och söka jobb åtta timmar om dagen. Ett mindre problem visserligen….

  • kyrksyster skriver:

   Det är inget mindre problem… och det finns väl inte ens så många jobb att det tar åtta timmar att söka dom… Det är faktiskt jobbigt att vara arbetslös för då är man aldrig ledig, kan aldrig planera något, ska alltid vara beredd…

 4. lotti skriver:

  tack så jätte mycket för svaret angående rosenkransen…. tycker bara det är väldigt snyggt och undrade mer om jag som halvt kristen kunde ha ett sånt för där är ett kors och så här…

 5. Werner skriver:

  Kanske dags att lyfta blicken och se sig om. Det kanske finns någon i vår närhet som har en inte så kul sommar och som vi kan göra något för. Vi som har sommar.

  • kyrksyster skriver:

   Jo… för de flesta gör tvärtom. De besök man kanske annars gör uteblir för man vill vara sommarledig…

 6. Wassen skriver:

  Ensamhet kan kännas som en bördaFör den vars kära, döden velat skörda. Ensamhet kan kännas storFör den som saknar både syster och bror,för den som ingen vän har kvarför den som sitter allen i alla sina dar. ©

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s