Folk som inte hälsar

Mötte en granne som nätt och jämt hälsade. Kunde ju vara snorkigt förståss.

Men vet ju med mig själv att jag kan ha svårt att komma ihåg många nya människor med en gång. De flyter ihop till en massa.

Och så tänker jag på tanten som fick en ögonsjukdom och slutade gå ut bland folk. Hon kunde inte längre se vem hon mötte och var livrädd att dom skulle tro att hon blivet högfärdig!

Allt är inte snorkighet även om det ser så ut…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Folk som inte hälsar

 1. Mo* skriver:

  Men visst är det lite typiskt oss människor att bara för att ngn inte hälsar så ska vi genast hitta på skitsnack. Sorgligt faktiskt.Istället för att gå utanför oss själva och inse att det kanske finns flera anledningar till ett missat hej..kram

 2. imsy skriver:

  Jag har en åkomma som på läkarspråk heter ansiktsblindhet. Jag har väldigt svårt att känna igen människor jag möter bara då och då. Det känns lite kymigt när man får kommentarer om att man inte hälsat.

 3. Andromeda skriver:

  Man kan ju till och med hälsa på människor man INTE känner. Ett hej och ett leende är aldrig fel…

 4. Ister skriver:

  Vi har ett par som bor i trappuppgången brevid, två blonda, snygga människor i 25-30-årsåldern. De undviker att möta blicken, de stirrar rakt fram och låtsas att de inte hör när jag säger ”hej”.De har aldrig sagt hej tillbaka och jag har nog sagt hej till dem ett 100-tal gånger.Men jag ger mig inte.

 5. Sybaritan skriver:

  Men livsdevis är att hellre hälsa en gång för mycket än en gång för lite om man nu inte råkar vara blind…Du är förresten välkommen om du är gourmet… *ler*. Bor du i Linköping???MVH Sybaritan

 6. Wassen skriver:

  Hej Kyrksyster !Jag är inte ”ansiktsblind” men jag har inte lika lätt för att lägga nya ansikten på minnet som min fru.När vi för ca 25 år sedan bytte bostadsort så klagade hon ofta på att jag ej hälsade på många som vi mötte vid promenader. För att råda bot på det så började jag att hälsa hjärtligt på alla som vi mötte. Det resulterade ibland i att jag hälsade ”igenkännande” på människor som aldrig hade sett mej förut. Ganska komiskt när de ”tappade hakan” och bara stirrade förundrat och oförstående på mej ;-)Men gör som jag, fortsätt hälsa hjärtligt på alla ändå !

 7. Anna skriver:

  Har hon provat med spott och lera på ögonen?

 8. Tizzel skriver:

  ”Allt är inte som det ser ut att vara”Önskar dig en FIN höstdag!Kram!

 9. antonia skriver:

  Många är som inte har fått uppfostran. Men mina grannar kommer inte undan. Jag hejar glatt och hejar de inte tillbaka så säger jag till att jag har faktiskt sagt hej.

 10. imsy skriver:

  Tack för kommentaren hos mig. Jag har försökt göra Trackback till detta inlägg, men det fungerar inte.

 11. Kari skriver:

  Det har du rätt i.Men man kan ju se i ögonen på folk om de inte hälsar på pin jäkelskap. Eller om de slår ned blicken som av skam. Eller går över gatan för att de inte vill mötas och behöva hälsa.Om man mår dåligt är det lätt att tolka in sånt som just ohövlighet, som du skriver. Man suuuuger åt sej negativa saker.Men ibland behöver man inte ens må dåligt för att märka det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s