Om mobbing… sexuella trakasserier mm

Fann ett mycket bra inlägg om hur en grupp beter sig.

På ett enkelt vis förklaras hur vi utser syndabocken. Hur den som avviker får ta på sig skulden för allt tråkigt, medan de som mobbar stärker sin självkänsla genom att inte framstå som sämst.

Sexuella trakasserier tas också upp.

Som kvinna förväntas man alltför ofta överse med oönskade antydningar, oönskad beröring. Ja, man t o m kan få repressalier från arbetsgivaren för att man inte accepterar en smekning på låret eller en klapp i baken. Man anses kränka mannen eftersom han bara vill vara vänlig!

Därför är det så bra att frågan belyses.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Om mobbing… sexuella trakasserier mm

  1. Lisa Soulagera skriver:

    Ja.. *nickar* jag har ett tag nu funderat på den här sortens offentlighet som kommer av bloggandet, vad vi lämnar ut och hur vi beskriver oss själva. En viss del handlar om vilka vi VILL vara, annat handlar om hur vi KÄNNER oss.. ja, det är en samling med olika sorters beskrivande av delar inom en människa som vi egentligen alla vet finns, men som på något udda vis blir.. hmm… inläggen blir synonymt med hur vi blir betraktade som personer. Och jag går själv på grejen att ”de andra där ute” är så mycket bättre än vad jag är. SAMTIDIGT så är jag så enormt tillfreds med att vara mig själv. Ingen har varit mig trognare än jag själv, i alla år, stått ut med mina olater och fördelar.. och ÄNDÅ.. eller kanske på grund av det.. älskar jag mig själv. Är det inte strävan det handlar om? Att man inte ser att vägen man går på ÄR livet.. inte där framme. Inlägget om ”peppra mig själv” stod för att jag blir lite trött på det där som.. hmm.. det där som folk beundrar hos mig.. DET är vad som är mest komplicerat att bära, för det finns hela tiden risk för en lång rad saker i det.. Tror jag tycker den enkla vägen är nöjsam.. men inte nödvändigtvis den lätta.. *ler* Blir glad för din kommentar..

    • kyrksyster skriver:

      Ja, och det blir ännu mer komplicerat när någon ska tolka det vi skriver. Någon som är i sin verklighet, med sina erfarenheter och behov. Många kommentarer blir därefter, och därför ibland sårande.Jag känner inte dig, men får ett första intryck av att du är en ”duktig tjej”. Någon som alltid fixar… och som andra tar för givet oxå gör det. Det kan bli slitsamt för kraven har en tendens att öka.Så jag förstår ditt behov av att ”bara vara”. Det är ett fullt rimligt behov!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s