Om du inte ställer upp på mina sexbehov är du hämmad!

Det finns säkert hämmade människor och inskränkta. Och glädjedödare o s v.

Men vem har rätt att ställa krav på andras beredvillighet?

Läste häromdan skildringar från det sena 60-talet när p-pillren blev alltmer vanliga. Det gjorde att sex inte nödvändigtvis fick följder, och den fria sexualiteten såg sitt ljus. Lockande naturligtvis… men för vilka?

Kvinnor började se sig som objekt. Den fria sexualiteten ingav männen tanken att de hade rätt att ligga med alla tjejer. De tjejer som inte ville var hämmade, sexualfientliga och tråkiga… Många ställde upp utan att egentligen vilja, för att inte bli betraktade som töntiga!

Idag kan vi läsa om allsköns varianter. Ok… jag har också fantasier, ingen fara med det.

Men vilka påtryckningar har man rätt att utöva? Vilken rätt har man att kräva av andra att de ska acceptera ens behov av ombyte eller ens speciella smak?

All denna frigjordhet har en tendens att bli förtryck av den som älskar mest… den som inte argumenterar tillräckligt… den som är rädd att bli lämnad… den som är svagast och mest utlämnad…

Vad skyddar dig idag mot det du inte vill?

Några inlägg: Här har jag skrivit.

Och här finns andras inlägg: swingers och reaktioner, om sexdebut

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Om du inte ställer upp på mina sexbehov är du hämmad!

 1. tyrla skriver:

  poängen är nog den att få de som ”ställer upp” att förstå att de har en rättighet att inte ställa upp gång på gång!

 2. Ister skriver:

  Självkänsla och rätten till sin egen kropp har jag försökt ge till min Dotter. Det måste man börja med tidigt, även barn har rätt till sin egen kropp – vi får inte ”tilltvinga” oss kramar och pussar av barnen (ge mamma en kram!), vi ska inte uppmuntra dom till att ”ge kram till x och y” när dom går. Redan där ska vi respektera människans rätt till sin kropp.Då kanske hon har verktyg så att hon kan säga nej när det behövs.Min kropp är min borg!

 3. Maria skriver:

  Ja, håhhåjajja.Det som skulle vara fint har nästan slutat vara det. Påminner mig om historien om mannen som gick ner till sjön och bara fiskade. Han struntade i alla handböcker om fiske o att göra det på rätt sätt (med hänvisning till teologerna o evangeliet) Lite så är det väl med sex. Nånstans i dom djupa skogarna finns männen o kvinnorna som ”håller fanan högt” och fortfarande vet hur ett sunt sexliv ska levas. Det är tur det.

 4. Zmilla skriver:

  Problemet är att den fria viljan ofta får stryk av rådande normer. Den fria viljan är jag inte övertygad om finns. I ett sexualiserat samhälle finns den fria viljan nog inte. Jag tror också att vi ser sex i allt, även det som kanske är en annan form av njutning, kick eller tillfredsställelse,tillslut är det svårt att värja sig.Man ”ska vara” sexuellt erfaren, gärna redan vid 15, men stackars den som varit runt för mycket. Frågan är varför, om så många nu är så frigjorda, varför de har sådant behov av att ständigt och jämt deklarera det. Gör vi det på samma sätt med andra saker?

 5. kyrksyster skriver:

  Den fria viljan finns i den bemärkelsen att vi kan sätta oss över våra instinkter och över andras krav. Men det innebär inte att vi alltid kan göra som vi vill utan att det får konsekvenser.En kvinna kan säga nej, men det kan resultera i våldtäckt, övergivande, skitsnack… mm.Man kan sätta sig över de rådande normerna, men det kan leda till utanförskap…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s