Man minskar personalen och sen ska man utveckla…

… diakonin i församlingen. Fick jag höra rapporteras från en planeringsdag.

Märklig tankegång när man just sagt upp en diakoniarbetare som ännu inte hunnit sluta. Vem ska utöka och utveckla? Den som blev kvar?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Man minskar personalen och sen ska man utveckla…

  1. Nu över till något annat!Lennart håller i gudstjänsten för mig och Eva i Thailand. Han verkar vara en trevlig prick.Jag lade in som veto att vi skall sjunga Psalm 521 ur 1937 års Psalmbok; Morgon mellan fjällen då jag tycker det är en bortglömd kanonpsalm.m.v.h*nu måste du ha höjt liite på ögonbrynet iallafall!*

    • kyrksyster skriver:

      Den har nummer 179:- i den nuvarande psalmboken!Det fanns ett par bröder Hamark med i Kyrkliga Gymnasistförbundet när det begav sig… Lennart är en av dem – men jag kan inte riktigt komma ihåg vem som var vem av dom.Varför skulle jag höja på ögonbrynen?

  2. Börje skriver:

    Detta med ökade uppgifter och färre som ska göra dem är bara alltför bekant. Hjärnorna bakom dessa idéer måtte vara bra fyrkantiga och utslätade som nypressade skjortor!Det är svårt att få dessa mekaniska räkneverk till skalla att tänka i mänskliga termer men gör man jämförelsen med deras barnvagn, ja BMW:n alltså, så brukar de fatta.Så börja tappa ur oljan. Den är dyr och behövs inte. Det finns billigare. Välj den men ta inte mer än att det nästan når upp til min-strecket på stickan.Lägg in ett par extra stora dunkar soppa till båten i skuffen. Vi ska nämligen ut och glassa på sjön!Ta bort två kolvar ur motorn! Statistiken säger att de flesta bilar har 4 kolvar så vi börjar med att ta bort två. Målet är att ta bort 4.Lägg i en hink sand istället för kolvarna. Voila! Besparingen genomförd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s