Ibland blir jag bara matt över alla fördomar.

Vet inte hur många inlägg och kommentarer jag skrivit där jag försöker reda upp bland fördomar om vad troende människor tror på, eller vad dom gör, eller anser… eller hur pass korkade eller sjuka dom är…

Man behöver inte tro, det är ett fritt val. Men väljer man att inte tro och framförallt om man tar avstånd från allt som har med kyrkan att göra så är det klädsamt om man åtminstone tar reda på vad man tar avstånd ifrån.

Men det verkar som om många inte vill bli av med sina fördomar. Dom envisas med att veta bättre vad jag tror på än vad jag vet själv. Dom envisas med att tro att kristna lever efter Gamla Testamentets lagar och att vi tror att Gud sitter på ett moln och en massa annat trams.

Och helst ser dom oxå att vi är elaka och våldsamma…

Undrar vad det är som gör att man omhuldar sina fördomar och så envist försvarar dom mot bättre vetande?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Ibland blir jag bara matt över alla fördomar.

 1. Merfur skriver:

  Hej kyrksyster.Du påminde mig om en ungdomspastors berättelse.Han hade varit på en resturang och ätit, då han hört killarna vid bordet brevid.Ena killen berättade för nån eller några andra att i pingstkyrkan gör de så att de släcker och drar för, så det blir alldeles mörkt, sen stå en där framme och sparkar ut bollar. En del är svarta och en del är vita, så när alla har en boll tänder de och har man en vit boll är det lugnt, men har man en svart boll så är det kört.Nu kunde ju den här ungdomspastorn faktiskt korrigera detta omedelbart, eftersom han faktistk tjänstgjorde i just pingstkyrkan… men snacka om fördommar.

 2. Knotson skriver:

  Många gånger är det en viss grupp som anser att man skall ha förståelse och tolerans som envist slänger ur sig dessa fördomar, jag behöver nog inte säga mer för att folk skall fatta.

 3. Emma skriver:

  Man ska inte behöva ta skit och fördomar för vad man tror på. Man ska heller inte behöva ”ta reda på vad man tar avstånd ifrån” tills någon (vem då?) säger att nu är det okej, nu vet du tillräckligt mycket för att kunna ta avstånd.Låt folk leva som de vill så länge de inte skadar andra, är min åsikt. Tyvärr är det många på både din och min ”sida” som föredrar att lägga sig i saker som de inte har med att göra.

  • kyrksyster skriver:

   Det finns alla sorters människor i de flesta sammanhang.Jo, jag tycker faktiskt att man ska ta reda på vad kyrkan faktiskt står för innan man går ut och påstår saker och uttrycker sin avsky och sitt avståndstagande.

 4. queenia skriver:

  Skulle fördomarna försvinna så skulle hela ens grund, man står på rämna. Och det vore illa för självförtroendet… *ler* Fördomar är vuxnas snuttefilt. Så bra att ta till när osäkerheten brer ut sig…

  • kyrksyster skriver:

   Du har nog rätt i att det handlar om världsbild, kanske rent av verklighetsuppfattning. Och den vill man ju behålla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s