Om en socialist är ond så är alla dom andra det oxå… det vi ju!

Idag sökte jag på ordet ”religion” på Bloggsök. Jag brukar ofta göra sökningar på olika teman för att se hur debatten går i bloggvärlden.

Det fanns en del inlägg om huruvida Islam oundvikligen måste vara våldsam. Det påstås på vissa ställen att eftersom det finns extrema militanta muslimer så måste all form av Islam vara våldsam… eftersom det finns kvinnoförtryck inom vissa delar av den muslimska världen så måste alla muslimska kvinnor vara förtryckta…

Så är det ju inte, vilket också påpekas i några bloggar. Islam har många inriktningar, det finns liberala och konservativa, andliga och politiska… och flera olika lärotolkningar.

Liknande resonemang förs ju om kristendomen. För att högerkristna i USA krigshetsar menar man att alla kristna gör det. Eftersom det finns sekter där folk hjärntvättas så har alla kyrkor samma metoder… För att det fanns en tid när man utbredde tron med våld är alla kristna onda.

Tänk om vi skulle påstå att eftersom Stalin hade ihjäl miljoner människor så leder all form av socialism till massmord?

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Om en socialist är ond så är alla dom andra det oxå… det vi ju!

 1. tengileye skriver:

  Fast det är väl ändå så, på gott och ont, att en religion eller tro eller politisk övertygelse inte är bättre än sina utövare; Sen om det är rätt eller fel, alltså om själva grundtanken inte efterlevs, så spelar det inte så stor roll.Det är uppfattningen om hur övertygelsen fungerar som gäller.Sen de som säger ”men det är fel, stalin var inte socialist” eller liknande, till de säger jag en sak; Tough Luck.

  • kyrksyster skriver:

   Jag hänger inte helt med i vad du menar. Men jag tror att du menar att en ideologi döms efter dess företrädare. Och det är sant. Det trista är ju att det är avarterna som bedöms ha nyhetsvärde.Det vanliga, normala och fungerande det hörs det inte så mycket av i media… och det är ju media som anger tonen…

 2. Miss Hopeless skriver:

  media är väl lnken ut till världen och det dom speglar där i spelar stor roll. Det är inte ofta som religion speglas possitivt där. Religon är en knepig bit i denna värld.tack för kommentaren hos mig. Trevlig söndag på dig med.

  • kyrksyster skriver:

   Det knepiga är ju hur maktmänniskor använder religion… eller vilken ideologi som helst. På 50-talet var bara antydningen om att någon inte var demokratisk utan hade vänstersympatier i USA anledning till maktens ingripande.Skulle inte förvåna mig om klimathotet och miljörörelsen blir nästa medel att utöva makt och terror – i det godas namn…

 3. Carl Jacobson skriver:

  Och tänk om jag skulle säga att jag inte tror på multiplikationstabellen eftersom min mattelärare misshandlade sin fru?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s